APRIL 2018

 

 

Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld, zouden we in april twee rally's rijden. De eerste rally was de Peelrand Classic. We rijden die in de sportklasse, lekker uitdagend zullen we maar zeggen. De avond ervoor gaan we, zoals gebruikelijk, weer naar onze rallyvrienden Riny en Rieta en maken we er een gezellige avond van. De volgende ochtend is het nog maar een klein uurtje rijden naar de startplaats: Grashoek aan de rand van de Peel, vandaar de naam van de rally natuurlijk. We vinden in de sportklasse best nog wel spannend en de Peelrand staat er om bekend je een pittige rally voor te schotelen. Bovendien hebben we hier geen Expertklasse, dus de 'zware' jongens zijn onze concurrenten. Nou ja concurrenten, wij maken ons geen illusies, want zij zijn veel beter. Maar we gaan ons best doen, leren en genieten.

 

Het ochtenddeel gaat redelijk goed en met een tevreden gevoel beginnen we aan de lunch. Wat me wel opviel is dat de mini aan de voorkant klappert bij een bocht naar rechts. Ook over onverharde wegen maakt de mini harde klappen aan de achterkant. Hopelijk is er niets kapot. De lunch is lekker met een soepje en broodjes, niks mis mee en smaakt prima. Tijdens deze pauze toch maar even met Riny gekeken of er iets aan de mini mankeert, want Riny heeft er verstand van en ik niet zoveel. Dan is het wel handig dat ik altijd zoveel gereedschap meesjouw in de mini. Er zit een moer van het wiellager wat los, maar verder kunnen we niets geks ontdekken aan de voorkant of achterkant. We gaan er van uit dat het geen kwaad kan en inderdaad bij het eerste deel van de middag horen we geen geklapper. Wel doen we wat rustiger aan, je weet maar nooit. Het middagdeel is wat ons betreft moeilijker, misschien zijn we afgeleid door al het gerammel en gebonk.

 

Maar we halen de finish en dat is wel belangrijk. Ondertussen zien we aan de tussenstand dat we ergens onderaan bungelen op de ranglijst: 12e van de 15. Niet heel goed natuurlijk en nog veel te leren. De route was overigens wel mooi. Na het diner gaan we naar huis. We wachten niet op de prijsuitreiking, want het is best een eind rijden naar huis en dat met een 'manke' mini, maar we komen veilig thuis.

 

De volgende dag een afspraak gemaakt met onze sponsor 7Heaven om eens naar de mini te laten kijken. Er is een wiellager vervangen, hoewel dat niet heel versleten leek. Ook is het voorraam is afgekit en het knipperlichtrelais is vervangen. Allemaal kleine dingen die het leven van een rallyequipe dragelijker maken. Ook moeten de schokdempers vervangen worden, maar dan moeten de tanken er uit. Dat doen we dus een andere keer, want we hebben de mini weer nodig voor de volgende rally: de Betuwe Classic. Hier hebben we afgelopen twee jaar in de toerklasse gereden en gaan we dit jaar in de sportklasse proberen. Bij deze rally wel een Expertklasse voor de grote jongens en dat maakt het voor ons ook wat leuker. Het voordeel is dat de overstap van de toer naar de sport dan niet zo groot is.

 

Na het bekende stickers plakken, rallyschildje bevestigen en koffiedrinken kunnen we van start. Eigenlijk gaat het meteen goed, we zijn alert en de omrijdconstructies doen we goed. Met een tevreden gevoel komen we bij de eerste stop: koffie met gebak. Precies op tijd, want even pauze voor een sanitaire stop was nodig. In de tussenstand zien we dat we één fout gemaakt hebben, niet gek. Na de koffie weer verder en dit gaat ook redelijk goed.

 

Dus met een tevreden gevoel kunnen we lunchen, prima verzorgt met weer een soepje, broodje kroket en andere broodjes. Ondertussen is de tussenstand bekend en we staan tweede en dat in de sportklasse!!. Eigenlijk kan voor ons de rally al niet meer stuk, maar we gaan het middagdeel weer onze best doen.

 

Ook het middagdeel gaat goed, al hebben we hier en daar wel wat hoofdbrekens, maar denken we het goed en volgens het reglement op te lossen. Kortom een leuke dag, leuke wegen en prima verzorgt. Het wachten op de einduitslag duurt wat lang, maar uiteindelijk het wachten wel waart, want we zijn vierde geworden. Onze eerste prijs in de sportklasse en daar zijn we heel blij mee natuurlijk.

De volgende rally is De Stelling van Amsterdam Rally. Dat is de rally waarbij we vorig jaar halverwege naar huis zijn gegaan, omdat de rally niet leuk was en niet zo goed georganiseerd. Dit jaar heeft de organisatie een beter georganiseerde rally over leuke wegen beloofd. En als we dan ook nog op de aankondigingposter staan, ja dan is er voor ons geen reden meer om te weigeren. We hebben er in ieder geval weer zin in.

Dan even wat anders: jullie hebben het misschien nog niet gemerkt, maar onze website doet het niet. De website is verplaatst naar een andere server en daarom niet bereikbaar, maar er wordt aan gewerkt en binnenkort kunnen jullie de website weer bezoeken. Voor mij een mooie gelegenheid om de foto's en verslagen bij te werken.

Binnenkort gaat de mini weer naar de garage om de schokdempers te vervangen. Ook moet er nog naar het geklapper gekeken worden, want dat lijkt toch iets anders te zijn. Maar dit weekend gaan we eerst naar de Mini Club Dag in Nieuwegein.

Tot zo ver al het nieuws voor nu.