FEBRUARI/MAART 2018

 

 

We beginnen meteen met het eerste goede nieuws: de mini is klaar en hij is mooi geworden. De neus is vervangen, de kabelboom is nieuw, een ander dashboard en andere velgen met andere spatbordverbreders. Wij vinden het zeer geslaagd. Hieronder wat foto's.

 

 

Ik ben de hele week met de mini naar mijn werk gereden totdat de mini op woensdag besloot om niet meer te starten. Na wat zoeken bleek het elektrisch deel van het contactslot niet meer te werken. Nadat dit vervangen was, deed de mini het weer prima.

En dan nu het tweede goede nieuws: we hebben een nieuwe hobby!!. Nee niet schrikken, we stoppen niet met rally's, maar rijden een klasse hoger en dat is eigenlijk totaal een hele andere discipline en heeft niets te maken met de toerklasse. Ondertussen hebben we ook al weer een aantal rally's in de hogere klasse, de sportklasse en de B-klasse, gereden. Voor ons als niet-puzzelaars erg uitdagend met veel herconstructies. Waren we bij de eerste rit 1 na laatste, bij de volgende rit eindigden we al in de middenmoot. We zijn vooral verbaasd over het feit dat de uitzetter zoveel instinkers en herconstructies kan verzinnen. Tot nu toe vinden we het leuk, hoewel het een heel gedraai en ge-keer is bij deze rally's, maar we leren er heel veel van. Hieronder een kort verslag van elke rally.

17 februari: de Winterrit van de Baronierijders. Deze rit zit weer goed in elkaar en we worden netjes 6e.

 

10 maart: de Turfschiprit, weer georganiseerd door de Baronierijders, maar nu meetellende voor het Nederlands kampioenschap Kaartlezen en weer een nette 6e plek.

 

Op 24 maart stond de FARO in Frankrijk gepland. Met goede moed zijn we naar Frankrijk vertrokken, maar omdat het reglement in het Frans of Engels is, was het niet helemaal duidelijk. Zo onduidelijk dat we er eigenlijk helemaal niet uitkwamen. Om 2 uur 's middags zijn we maar op de navigatie naar de lunchlocatie gereden en toen moesten we eigenlijk nog vier bladen uit het routeboek. Daar hoorden we dat er een systeem, waarbij eerder gereden wegen niet meer meetellen, van toepassing was. Dit kennen we nog van voorgaande jaren, maar dan was het duidelijk in het routeboek aangegeven. Dit jaar was dat anders, omdat deze rit meetelt voor het Noord-Frans kampioenschap,  en stond het in het reglement wat dus door ons totaal over het hoofd was gezien. Erg jammer en teleurgesteld gaan we naar huis.

 

Op 31 maart hebben we de GEO-rally gereden. Deze hebben we vorig jaar ook al gereden. Dit is een leerrally met uitleg na afloop. De vele herconstructies waren ons vorig jaar helemaal niet duidelijk en dit jaar ging dat al beter

 

Ook hebben we ons ingeschreven voor de Betuwe Classic, een leuke rally.

De volgende rally is op 8 april, de Peelrand Classic met als startplaats Weert.

Daarna rijden we op 14 april de Betuwe Classic, dus ook in april vervelen we ons niet.

Tot zo ver al het nieuws voor nu.