Verslag Venniper Koninginnerit: een feestje

Na een heftige rally in België is het tijd voor een rustigere rally in Nederland: de Venniper Koninginnerit. Voor ons bijzonder, want we zijn opgegroeid in Nieuw-Vennip, kortweg De Vennip genoemd. Er zal veel familie komen kijken aan de start en finish en dat vinden we erg leuk.Een week voor de start hebben we nog helemaal niets vernomen van de organisatie, dus voor mij tijd om een mailtje te sturen om er zeker van te zijn dat onze inschrijving en betaling wel ontvangen is. De organisatie antwoord dat woensdag alles opgestuurd wordt en ze hebben onze inschrijving en betaling ontvangen.

De inschrijftafel is om 8:00 uur open en netjes om 8:00 uur komen we aan op het plein voor de startlocatie. Daar is het nog opvallend rustig. We besluiten naar binnen te gaan en daar is alles al in gereedheid gebracht. De documenten afhandeling voorloopt voorspoedig. We krijgen ook nog een goed gevulde doggiebag en dat is altijd leuk natuurlijk. Na de koffie en gebak gaan we de mini gereed maken. Rallyschildje erop en dat is het eigenlijk. Geen stickers of deurnummers.

 

Inmiddels komt er al wat familie langs: mijn broer, mijn zwager, een zus en mijn moeder en loopt het plein vol met oldtimers. We starten vanaf een podium waar een verhaaltje wordt verteld over onze auto. En onder applaus van onze familie vertrekken we. De eerste pijl is al meteen lastig: staat er nu wel of geen haakje aan die pijl. Lastig te zijn, maar we gaan er van uit dat er wel een haakje aan zit. Goed gedaan, want we pikken een bordje op. De rest van de route pijlen kortste route vormt geen probleem. Aan het eind van dit traject gaan we over in fotorit. Je hebt twee vellen met foto's. Op deze foto's staan situatie die je tegenkomt en dan moet je de opdracht uitvoeren die er bij staat. In eerste instantie dachten we dat er bordjes langs de kant moesten staan, maar we moesten de juiste volgorde van de foto's op de kaart schrijven. Even wennen en ik denk dat we hier wel een foutje hebben gemaakt. Hierna volgt ingetekende lijn met barricades en als slot een stuk bol pijl die ons naar de lunchlocatie brengt: Fort Wierickerschans vlak bij Bodegraven.

De lunch is uitstekend verzorgt met soep, een broodje kroket, broodje gezond en een broodje pate. Erg lekker. Op weg naar de auto worden we aangesproken door een ander stel die we vaker tegen komen met de rally's. "Waarom gingen jullie dat bos in" werd er gevraagd. "Oh even voor een sanitaire stop" zeiden we. "Oh we dachten dat daar een bordje stond, want als de familie Faas daar rijd dan zal er wel wat staan" Hahaha niets dus

We maken ons klaar voor het tweede deel. Dit begint met een heel klein testje. Er staan twee paaltjes vlak achter elkaar en je moet de eerste omrijden en de tweede zo  dicht mogelijk benaderen. We komen op een afstand van 15 centimeter, niet verkeerd en volgens de official een hele goede prestatie.

Het volgende traject bestaat uit foto's zoeken. Niet helemaal ons ding, maar we slaan ons er doorheen. Waarschijnlijk missen we hier een foto, want we houden een foto over op het blad. We moeten de volgorde van tegengekomen foto's op de controlekaart schrijven. Hierna weer pijlen kortste route, waarbij pijl drie lastig te vinden ons omdat er een nieuwe weg aangelegd is die niet op de kaart staat. Maar uiteindelijk vinden we die ook, maar ook over pijl vier moeten we even nadenken. Daarna volgt nog een stuk foto's zoeken, pijlen kortste route en via bol pijl komen we weer bij de finish aan. Daar staat onze familie al te wachten met vlaggetjes, toeters en confettikanonnen. Heel leuk, zo willen we wel bij elke finish onthaald worden. We rijden nog even over het podium om officieel te finishen, maken nog even een praatje bij de organisatie en leveren even verder onze routekaart in en dan krijgen we een hele mooie foto van onze mini als aandenken.

 

We kletsen nog even wat na met familie en vrienden en gaan nog met z'n allen wat drinken. Daarna gaat iedereen naar huis en wij wachten op de uitslag. Er wordt geen tijdelijke uitslag opgehangen en in spanning wachten we af. We zijn niet in de top 3 geëindigd. De complete  uitslag volgt later, maar via Facebook zijn we er achter gekomen dat we zevende zijn geworden. Een mooie uitslag vinden.

Nu is het weer tijd voor wat rust, maar niet voor de mini. Daar worden weer wat dingen aan aangepast. Hieronder nog een foto van het uitlijnen bij 7Heaven Classics, die wilde ik jullie niet onthouden.

 

Onze volgende rally is op 30 mei: de Stelling van Amsterdam Rally met als startplaats Velserbroek. Een voor ons nieuwe rally, dus we zijn benieuwd.

Groeten namens het Classic Rally Team Faas,

Richard en Margriet Faas