Verslag Tour de Gazet

Op 29 november staat de Tour de Gazet gepland. Voor ons een nieuwe rally en we zijn zeer benieuwd.

De start/finishlocatie doet gezellig aan. Het lijkt wel een omgebouwde oude hoeve. Bij de starttafel worden we vrolijk begroet en de goodiebag is goed gevuld met autobladen, pennen,stickers en voor beide een polo. Erg mooi. Daarna bordjes en stickers plakken en dan weer snel naar binnen want het is koud. De koffie en cake smaakt heerlijk.

Wij hebben startnummer 105 en mogen om 9:05 starten.

We beginnen met pijlen en punten kortste route. We doen ons best, maar de tijd is gewoonweg niet te halen. We komen 4 minuten te laat aan bij de TC. Ook bij het volgende traject, ingetekende lijn met barricades, komen we krap in de tijd maar dat redden we net. Dan komen we bij ongenummerde lijnstukken kortste route. Op de kaart staan lijnstukken. Vanaf de start rijd je naar het dichtstbijzijnde lijnstuk, die rijd je helemaal af en dan kijk je welk volgend lijnstuk het dichtstbijzijnd is. Dit systeem kennen we uit Duitsland en is voor ons geen probleem. Maar op tijd finishen wel, want de hele ochtend komen we overal te laat aan. Op de 1 na laatste TC zelfs 10 minuten.

De lunch is prima verzorgt met natuurlijk de heerlijke rallykroket.

Na de lunch is de rijtijd veel ruimer en hebben we overal veel tijd over.

We beginnen weer met ongenummerde lijnstukken en tijdens het rijden hoor ik vrolijk gemopper van de bijrijdersstoel: "kijk jij eens even op de kaart, is dit nou een zwart lijntje of niet?" Ja verdraaid een heel klein zwart lijntje hadden we bijna over het hoofd gezien. Op dat moment rijden we in een treintje van 5 auto's. De gene die het streepje niet gezien hebben gaan aan het eind van de weg links af, we gaan dus rechts af en we zitten onszelf te verkneuteren dat we dat streepje wel hebben gezien en de andere niet. Dan krijgen we een regelmatigheidtraject waarbij we 24!! seconden afwijking hebben. Dat kan volgens ons niet kloppen, maar ja veel kan je er niet aan doen.

Hierna krijgen we nog pijlen/punten kortste route en ingetekende lijn voorgeschoteld. We rijden overal vlot door heen en de rallywegen zijn erg prettig en leuk.

Na afloop van de rally krijgen we een stamppot buffet. Dat hebben we wel eens eerder gehad bij een rally en dat was niet zo smaakvol. Maar deze keer smaakt het heel goed. Je kan kiezen uit verschillende stamppotten en stoofpotjes en alles is even lekker.

Ook lekker is onze klassering: na het ochtend deel stonden we 8e en we blijken uiteindelijk 5e geworden te zijn en daar zijn we natuurlijk heel blij mee. De rally was dus wat ons betreft geslaagd, want ook de omgeving en voorgeschotelde rallywegen waren zeer de moeite waard.

Onze volgende rally en laatste rally van het jaar is al weer snel: zaterdag 13 december rijden we de Rallyhappening van de DHRC. Normaal alleen voor leden, maar dit jaar ook opengesteld voor niet leden.