Verslag 6 uren van Breda 2011

Zondag 5 juni Verslag 6 uren van Breda

De 6 Uren van Breda

Zondag 5 juni staat de 6 Uren van Breda op het programma. De weersvoorspelling beloofd een warme zwoele dag met aan het eind van de dag mogelijk een onweersbui. Dus korte broek en sandalen aan. Een paraplu of jas nemen we ook niet mee. Als we ’s morgens vertrekken is het redelijk weer, maar hoe dichter we bij Breda komen hoe slechter het weer. In Breda regent het zelfs behoorlijk. Daar sta je dan in je korte broek met sandalen. Gelukkig worden mijn sokken niet nat, want die heb ik niet aan. In de stromende regen de stickers plakken en snel naar binnen om een beetje op te drogen.
Om even over half 10 kunnen we starten. Eerst punten vrije route. We snappen nog steeds niet wat hier leuk aan is. Dan verder met pijlen kortste route, dat bevalt beter. Maar we merken dat we ongeconcentreerd zijn en met onze gedachte ergens anders zitten. We hebben het erg druk met opknappen van het huis van mijn schoonmoeder en binnenkort geven we een feest omdat we 25 jaar getrouwd zijn en dat vraagt ook enige voorbereiding. Kortom: geen ideale omstandigheden om een rally te rijden. We bakken er ook niet veel van en we verdwalen zelfs!! Dat gebeurt ons niet zoveel meer. Bovendien gaat de uitlaat steeds meer herrie maken. Ik vermoed dat de bouten waar de nieuwe pakkingen voor de uitlaat mee vastzitten losgetrilt zijn. Die had ik nog moeten vasttrekken na een aantal kilometers rijden, maar dat ben ik door de drukte vergeten. We besluiten om een stuk over te slaan en bij de lunchlocatie de servicewagen te zoeken. En die kon inderdaad de bewuste bouten vastdraaien. Ze zaten behoorlijk los.

Na de lunch weer verder met goede moed. Maar de concentratie is weg want het ochtendtraject zullen we vermoedelijk niet goed gedaan hebben, mede omdat we een stuk hebben overgeslagen. En ook bij het middagtraject gaat het weer niet goed. Als we bij de koffiepauze de tussenstand kunnen bekijken staan we na het ochtendtraject 68e!!! Dat is nog slechter als we verwacht hadden. Het positieve is dat we alleen maar kunnen stijgen. Dat doen we dan ook. Na het eerste middagdeel staan we 58e en bij de eindstand staan we 48e. Redelijk opgehaald, maar het blijft bar slecht. De rit zit wel goed in elkaar een ook goed georganiseerd met koffie bij ontvangst. ’s Morgens een koffiepauze en ’s middags een koffiepauze. We finishen ook pas om 6 uur en dat is erg laat. Bij de finish krijgen we nog een finish award: een fles rode wijn. Het dinerbuffet is goed verzorgt, maar wat me opvalt is dat de combinatie van de gerechten niet bij elkaar passen. Maar het is wel lekker.

Kortom: voor ons een slechte rally die we maar gauw moeten vergeten. Jammer voor het NRF klassieker klassement, want daar doen we geen goede zaken voor.

We willen iedereen weer bedanken voor de steun en het mogelijk maken van onze hobby.

Groeten namens het FaBo Rally Team,
Richard en Margriet Faas