Verslag van de 6 Uren van Breda

 

Na de slecht verlopen rally's tijdens het Pinksterweekend hadden we wel weer zin om eens een goede rally te rijden. Die gelegenheid kregen we op 2 juni: de 6 Uren van Breda. Daar hebben we 2 jaar geleden ook aan meegedaan en zijn toen 48e geworden en dat moeten we nu kunnen verbeteren.

Na de gebruikelijke formaliteiten aan de start konden we om 1 minuut over half 10 vertrekken. Onze start is meestal moeilijk en nu hadden we ook weer wat moeite om op gang te komen. Het eerste stuk was pijlen-punten-kortste route . Dat gaat redelijk goed, we zien het fietsje wat een fietspad aanduid, maar gaan toch net iets te vroeg op dat fietspad rijden en schrijven dus een verkeerde letter op. Even later komen we niet uit een getekende situatie en besluiten om een letter 2x op te schrijven, achteraf ook fout. Door ons getreuzel bij deze punten komen we 15 minuten te laat bij de TC.  Na het eerste gedeelte krijgen we even pauze en een kopje koffie. Een prima onderbreking en dat zouden meer organisaties moeten doen vinden wij. Zo hoeven we namelijk niet de bosjes in voor de sanitaire stop. Traject 2 is baril: ingetekende lijn met barricades. Ook dit gaat zonder grote problemen, hoewel we wel een constructie verkeerd doen. Netjes op tijd komen we bij de lunchlocatie: restaurant Grevelingen op de Grevelingendam. Een prima lunch, kopje soep, broodje kroket, nog een belegd broodje en een drankje naar keuze. We zijn weer helemaal klaar voor het middagdeel. We beginnen met baril en ook hier doen we een omrijdconstructie niet goed en krijgen weer 2 strafpunten aan ons broek. Maar we genieten volop, want de remmen zijn gemaakt en de zaterdag voor de rally heb ik de mini laten uitlijnen en uitbalanceren en nu rijd de mini weer heel prettig. Bovendien kunnen we doorrijden en niet zoals in Wallonië bij elk kruispunt stoppen en de route zoeken. Het is gewoon genieten geblazen. Het 2e deel is weer punten-pijlen-kortste route en zonder problemen bereiken we de finish. Daar krijgen we een flesje wijn als aandenken. We bedanken de organisatie, want het was een mooie leuke route en we hebben genoten van de rally. Na het 1e deel staan we 24e met 2 fouten, maar langzaam kruipen we omhoog mede door het laatste traject foutloos te rijden en belanden uiteindelijk op de 15e plek met 5 fouten.

Na een verdient drankje begint de prijsuitreiking en daarna wordt het uitstekend verzorgt buffet geopend. Het smaakt prima en met een goed gevulde buik keren we tevreden huiswaarts. Een topdag kunnen we wel zeggen.