Verslag Classic Gelderlandrit 2010

5 juni - Classic Gelderlandrit 2010

Verslag Classic Gelderlandrit.

Op zaterdag 5 juni was het weer zover: we mochten weer rallyrijden! Altijd leuk. Deze keer naar Ellecom voor de Classic Gelderlandrit. Altijd drukbezocht en goed georganiseerd.
Om negen uur waren we al aanwezig, terwijl we pas om kwart voor elf mochten starten. We wilden even kennismaken met ons nieuw teamlid. Die kon niet lang blijven, want hij had die dag plannen om een auto te kopen. Later bleek dat dat gelukt was. Een BMW 2002 uit 1969. Nog even met z’n allen koffie gedronken en daarna ging iedereen weer naar huis. We bleven achter voor het bekende ritueel: deurstickers en rallyplaten plakken en wachten.
Om kwart voor elf konden we eindelijk vertrekken. Het eerste traject was pijlen kortste route en punten vrije route gevolgd door een aantal trajecten met pijlen kortste route met barricades. Helaas waren we niet heel erg scherp en tijdens de lunch bleek dat we maar liefst zeven bordjes hadden gemist! Jammer maar helaas. Na de lunch toch maar beter ons best doen.
Ook de middag trajecten waren weer pijlen kortste route en punten vrije route. Weinig afwisseling en dat vonden we wel jammer. Het middag gedeelte ging inderdaad beter: 3 bordjes gemist. Ook waren we bij twee controleposten een paar seconden te laat door treuzelende voorgangers. Erg ergerlijk. Uiteindelijk waren we na de ochtend 36 en zijn we uiteindelijk op de 31ste plaats beland. Niet heel goed, maar de rally was ook pittig. Moeilijke kaarten en erg warm. Dat mag de pret niet drukken natuurlijk en we gaan volgende keer gewoon weer van start.

Achteraf bleek dit de laatste rally in onze mini te zijn. We hebben, zoals jullie wel weten, een MGB GT ui 1970 gekocht om daar de rallypaden onveilig mee te maken.
Dat betekend dus dat er een hoop veranderingen in het team hebben plaatsgevonden. Wij hebben de mini ingeruild voor een MGB GT en Harry gaat samen met bestuurder Guido Engelbarts ook de rallypaden onveilig maken met hun BMW 2002. Dit duurt nog wel even, maar ze zijn al ingeschreven voor de Classic Euregio Rally die op 7 november verreden wordt.

Onze volgend rallyafspraak, in onze MGB GT, is op 19 juni: de 7 Uren van Emmeloord. We hopen dat het dan allemaal wat beter gaat. Aan de MG zal het niet liggen, want die rijd fantastisch!!!

Wederom willen wij weer onze sponsors bedanken voor het voor ons mogelijk maken van deze rally. En natuurlijk willen wij ook weer onze teamleden bedanken voor hun steun.

Groeten,
Namens het FaBo Rally Team,
Richard en Margriet Faas