Verslag Diverse Rally's 2010

Zomer 2010 - Diverse rally's

Verslag diverse rally's

De vakantieperiode zit er weer op en het wordt weer tijd om iets van ons te laten horen. We hebben ook vakantie gehad, maar daarna nog een aantal rally bezigheden gehad. Hieronder korte verslagen van de evenementen.

Zaterdag 14 augustus werd er door Joep Wanders een oefenrit georganiseerd: het abc'tje. Een oefenrit voor zijn rally , de ABC rally, die 3 oktober gehouden wordt. Altijd nuttig om zo'n oefenrit te gaan rijden, want dan weet je een beetje wat voor grappen en grollen de uitzetter met je uithaalt .... Een beetje. Want wat zijn we er weer met open ogen ingetuind zeg! Verschillende systemen passeerden de revue. Ingetekende lijn met barricades, pijlen-kortste-route, punten-één-na-kortste-route en kortste route over gekleurde wegen. Daarbij mag je niet over witte en/of grijze wegen rijden.
Al met al dus zeer leerzaam en thuis op de bank sla je jezelf voor je kop hoe stom je kan zijn!

21 en 22 augustus werd Mini Ronde Flandres Artois gehouden. Dit jaar werden ook andere auto's toegelaten en met meer dan 20 auto's een goed gevuld startveld. De organisator François maakt er altijd een zeer goed georganiseerd evenement van. De route en puzzels zitten altijd goed in elkaar en we beleven altijd veel plezier aan de wegen in Noord-Frankrijk. Je begint zaterdag met een middagetappe. Daar hebben we ontzettend lopen klungelen met een visgraatsysteem, waarbij we niet in de gaten hadden dat een rotonde geen rotonde was, maar gewoon 2x rechts af. Na het diner de avondetappe. Ook altijd leuk en hier was onze grote fout dat we dachten dat omleidingborden voor ons waren, maar later bleek dat niet zo te zijn. Toch twee verkeerde bordjes opgeschreven. Voor de rest reden we soepel door deze etappe. Na een korte nachtrust was het zaterdagmorgen tijd voor de laatste etappe. Dit ging ook vrij vlot met nul strafpunten als gevolg.
Bij de prijsuitreiking kregen we de prijs voor de oudste auto en we werden 7e in de uitslag. Vrienden van ons die we enthousiast hebben gemaakt voor het rallyrijden en deze rally werden 5e en kregen de beker voor verstkomende.4 september stond de Cannenburghrit op het programma. Een rit van de NRF en ook geschikt voor klassieke auto's. Wel weinig klassiekers aan de start. Er reden ongeveer 30 auto's mee. Het systeem was ingetekende lijn met barricades en ook deze rit was weer erg leerzaam. Heel veel herconstructies en voor ons erg pittig. Maar dat geeft niet, daar leren we van.

Zo dat was het weer wat de rally's betreft. Zaterdag 11 september gaan we met beide teams een promofilm opnemen en foto's maken voor op de website. Ondertussen is ook team 2 hard bezig om hun auto klaar te maken voor de rally's.

Groeten,

Namens het FaBo Rally Team,
Richard en Margriet Faas