Verslag Gelderse Valleirit 2011

26 maart 2011 Verslag Gelderse Valleirit

De 31e Gelderse Vallei Rit

Een week na de Deltarally staat alweer de volgende rally gepland: de Gelderse Vallei Rit. We zijn vooral benieuwd of het deze keer weer zo goed gaat. Het voorgevoel is goed: we zijn allebei wat gespannen en dat waren we voor de Deltarally ook. Het startveld is nagenoeg hetzelfde als bij de Deltarally. De GVR wordt georganiseerd door de AMAC, de grootste rallyclub van Nederland die ook de Tulpenrallye organiseert. Dus dat zit wel goed. We zijn sinds begin dit jaar lid geworden van deze club om mee te kunnen doen aan het kampioenschap van de NRF.

We starten om 9.30 in Terschuur, slechts een half uur rijden van Almere. We kunnen deze keer dus uitslapen. 8.45 waren we aanwezig en na het gebruikelijke stickers plakken enz. weer tijd voor een bakje koffie met rallyvoer: een plak cake. Daarna team 2 welkom geheten, want die doen deze keer ook mee. Hun eerste rally dit jaar.
10 minuten voor onze starttijd kunnen we het routeboek ophalen. Margriet gaat alvast in de auto de route intekenen en ik wacht netjes tot ik de tijdkaart krijg. Daarna naar de auto, de ingetekende route controleren en we kunnen starten. Het hele ochtendtraject bestaat uit pijlen en punten kortste route. Wat vooral opvalt is dat er veel natuurlijke barricades zijn. Fietspaden waar je niet in mag, pijlen die dwars door een weiland staan getekend. Dan moet je natuurlijk wel zoveel mogelijk van de pijl en de voorgenomen route rijden dus veel omrij constructies bedenken. We zijn zo lekker bezig met deze omrij constructie dat we in ons enthousiasme een veel te moeilijk constructie bedenken en zodoende niet de juiste route rijden. Jammer, maar daar leren we van. We zijn bij elke tijdcontrole netjes op tijd en hebben overal ongeveer vijf minuten over. Zonder problemen komen we bij de lunchlocatie: the Gallery in Brummen. Hier staan veel en veel te dure auto’s te koop. Als we het prijskaartje mogen geloven is onze auto € 15.000,- waart. Verkopen die auto!! Nee, dat doen we niet hoor.

Na de lunch weer verder met pijlen en punten kortste route, pijlen met routebeschrijving via oriëntatie punten op de kaart en een stuk grensbenadering. Na de TC van dit traject komen we opeens team 2 tegen vanaf de tegenovergestelde richting. Ze blijken verdwaald te zijn. Als laatste krijgen we nog een stukje pijlen kortste route waarbij een weg volledig is weggepoetst. Dit blijkt toch wat hoofdbrekens voor veel equipes te geven. Ook voor ons, maar na een paar keer rond rijden en nameten komen we ook hier uit. In het middag traject zit een geheime tijdcontrole. Je gemiddelde snelheid moet immers goed zijn en die kan je uitrekenen aan de hand van het aantal kilometers en je rijtijd. Dat hebben we niet gedaan, maar omdat we bij elke TC op tijd zijn, vermoeden we dat dit wel goed zit.

Moe, maar voldaan komen we bij de finishlocatie in Barchem (wie kent het niet) aan. Daar hangt de tussenstand van het ochtendtrajcet al. Tot onze schrik staan we 2e!!!. Zijn we dan echt zo goed? Ja we zijn echt zo goed want in de einduitslag blijken we 3e te zijn geëindigd. Wat een leuke verrassing!! Nou eigenlijk vind ik het niet zo leuk, want dan moet je naar voren om je beker in ontvangst te nemen. En daar heb ik een hekel aan!!. Maar ja, hadden we het maar niet zo goed moeten doen hè. Nummer 3 t/m 6 hebben dezelfde aantal strafpunten maar onze ex-aequo, de geheime tijdcontrole, is beter. Deze keer dus wel!. Nadat we deze prijs opgehaald hebben moeten we nog een keer naar voren. Waarvoor weten we niet, want de spreker was zeer moeilijk te verstaan, maar wat blijkt: we hebben de ‘Rookie-cup’ gewonnen te hebben, omdat we sinds het begin van dit jaar lid zijn van de AMAC, beginnelingen dus . Hahah lache, op onze leeftijd de ‘Rookie-cup’ winnen!. Het moet toch niet gekker worden. Maar mijn plankenvrees wordt wel een stuk minder als ik zo vaak naar voren moet. Natuurlijk zijn we heel blij met dit resultaat.

Zo, voorlopig geen rally’s voor ons. In mei staat de 1e rally weer geplant: de Peelrand Classic. We zullen zien of het hier weer zo goed gaat.

We willen iedereen weer bedanken voor de steun en het mogelijk maken van onze hobby.

Groeten namens het FaBo Rally Team,

Richard en Margriet Faas