Slechts een week na de ronde door Vlaanderen staat ons alweer de volgende rally te wachten. De Midwinter Classic met als startplaats Heerhugowaard.

De avond ervoor zijn we wezen eten met onze rallyvrienden Riny en Rieta Verkuijlen en zo gezamenlijk naar de start te kunnen rijden.

’s Morgens op tijd opstaan. We zijn vroeg en we kunnen parkeren voor de startlocatie.

Na documentencontrole, koffie en stickers plakken zijn we klaar voor de start. We beginnen hier met grensbenadering en daarbij zien we een pijl van de organisatie helemaal over het hoofd. Door de organisatie aangebrachte tekens blokkeren namelijk de weg en dat waren we even vergeten. Het zal niet onze eerste fout zijn. We rijden vlot door de kaarten en lijken geen moeilijkheden te ondervinden. Het 2e traject is pijlen-punten-kortste route en ook dit levert geen moeilijkheden op. Daarna punten kortste-route. We dreigen een uur te vroeg binnen te komen. Vlak voor de finish krijgen we nog een rij-opdracht van een TC waarbij we over een industrieterrein ongenummerde lijnstukken moeten rijden. Het lijnstuk wat het dichts bij is,is als eerste aan de beurt. Ook hier rijden we vlot doorheen en komen zo bij de bijna lege parkeerplaats aan. Toch nog maar even op het kaartje kijken en zien opeens staan dat we wegen maar in 1 richting mogen berijden. We bestuderen het kaartje nog eens en blijken op het eind fout gereden te hebben. Snel nog even dat stukje gereden en warempel, een letter en een stempel. Die hadden we niet willen missen. Toch zijn we nog veel te vroeg binnen en hebben ruim een uur pauze. We krijgen zo wel het idee dat we hier en daar wel wat gemist zouden hebben en ook het Belgische tempo van vorige week zit er nog aardig in.

Na de overheerlijke broodjes gaan we weer van start. Beginnend met pijlen-kortste route, daarna pijlen-punten-kortste route en uiteindelijk punten-links-passeren. Hoewel het niet nodig is om hard rijden is het toch opletten. Harde wind en veel regen zorgen ervoor dat je goed moet opletten op de smalle weggetjes. We komen veilig en weer veel te vroeg aan bij de finish. Weer zijn we één van de eersten. Vreemd. Als we de tussenstand bekijken blijken we 6 fouten gemaakt te hebben in het ochtenddeel. Later blijkt dat we ook 6 fouten hebben in het middagdeel en worden we uiteindelijk 20e. Wegomleggingen die er op de kaart anders uitzien en kleine keerlusjes hebben we allemaal over het hoofd gezien. Volgende keer toch maar meer tijd nemen om te kaartpuzzelen, want zoveel kleine dingetjes op een kaart is echt puzzelen. De rally van vorige week in België was wat dat betreft niet echt een goede voorbereiding op deze rit. Ook missen we het ritme nog, maar dat komt wel weer goed.

 

Onze volgende rally is de Antwerp Classic in België op 15 maart.