Verslag van de Oosterschelderit

 

1 september staat de Oosterschelderit gepland, meetellend voor het NRF-klassieker klassement. Altijd een leuke rit, hoewel vorig jaar veel punten vrije route en daar houden we niet van. Dit jaar zal dat beter zijn. De start is in Bergen op Zoom en dat is toch 1,5 uur rijden vanaf Almere. Bij de start aangekomen is het plein al aardig gevuld. Riny en Rieta zijn er al, want die hebben eerst de aanhanger met mini naar de finishplaats gebracht en daarna met de mini naar de start. Luxe hoor!!

De briefing is kort, want er zijn weinig problemen.

Het ochtendtraject begint met grensbenadering. Goed op uitwasjes aan de weg letten en of je aan het eind van een weg nog niet even om een pleintje kan rijden.  Je kan niet alle kaartwegen berijden, maar je intentie is om de weg in te rijden en dan wordt je netjes beloond met een bordje. Een afwijkend situatie ten opzichte van de kaart zorgt voor problemen bij veel deelnemers en ook wij prutsen daar wat af. Uiteindelijk komen we eruit en kunnen onze weg weer vervolgen. Het 2e deel is pijlen-kortste-route. Hier zien we een klein stukje pijl over het hoofd en missen dus een bordje. Door het gepruts onderweg lopen we ook wat straftijd op. Maar ja, beter de route goed (denk we) dan te laat binnenkomen. Te laat binnenkomen wordt minder zwaar bestraft. Helaas missen we nog ergens een bordje en hebben dus al 2 strafpunten.

Na de goed verzorgde lunch weer verder met ingetekende lijn met barricades. Hier missen we door een scherprijder en een verkeerd geconstrueerde route 2 bordjes.  Hierna ingetekende lijn met sommige stukken blinde lijn. Eerst even alles opmeten en dan rijden maar. In het routeboek zit een omleidingkaartje geniet en ook hier zit een klein uitwasje aan de lijn, maar die hebben we gelukkig niet over het hoofd gezien. Uiteindelijk komen we, precies op tijd, bij de finish aan. Na het inleveren van de kaart bekijken we de tussenstand. We staan 18 en dat vinden we niet goed. Na een drankje wordt de eindstand opgehangen. Uiteindelijk komen we toch net in de top 10: 9e. Tevreden kunnen we genieten van het overheerlijk buffet.