Op zaterdag 13 oktober staat de volgende rally in België gepland: The Legend of the Fall. Een voor ons nieuwe rally en daarom heb ik de routeboeken van vorig jaar opgevraagd. Het routeboek ziet er goed uit met veel verschillende systemen dus lekker afwisselend, daar houden we van. Vrijdagavond naar Veghel vertrokken om daar de nacht door te brengen bij vrienden. Zaterdagochtend naar Bocholt vertrokken. Het kerkplein staat al redelijk gevuld als we daar aankomen. Na de gebruikelijke starttaferelen een kopje koffie gedronken met een lekkernij erbij. Om 10 uur is de briefing en daar wordt tot onze grote schrik verteld dat de vorig jaar gebruikte systemen zijn vervallen en we hebben dit jaar alleen maar pijlen kortste route en punten vrije route, het door ons bijna gehate systeem!. Ja als we dat hadden geweten hadden we ons niet ingeschreven natuurlijk. We besluiten om er toch wat leuks van te maken. Om 11:20 uur mogen we starten. Het is ondertussen gaan regenen en dat blijft de rest van de dag zo. Gelukkig is het routeboek grotendeels pijlen kortste route, maar ook enkele punten vrije route. Wat nou de truc achteraf gezien was, dat in een straal van 50 meter vanaf het punt een bordje moet staan. Daarbuiten niet .... meestal, maar behalve als je naar een pijl rijd, want dan geldt dat bordje weer voor de pijlen kortste route. Tsja, het is ook een systeem. Op de punten draaien we wat rondjes om het bordje te zoeken, maar voor de rest valt de route mee en we komen bij alle TC's netjes op tijd aan. Door de regen wordt het onverhard nog leuker. Gas erop en vooral niet stoppen, want dan kom je vast te staan. Het water komt ook naar binnen via de ventilatieopeningen en ik krijg natte voeten. Maar voor de rest houd de mini zich verrassend goed in dit hondeweer. Alleen de ruitenwisser moeten we af en toe helpen. Zonder noemenswaardige problemen komen we bij de lunchlocatie. Het lunchpakket was al bij de start uitgereikt en eten we hier op. Broodje ham, broodje kaas, een flesje drinken en een Milky-Way. Heel wat anders dan de soms wat overdadige lunches in Nederland, maar het smaakt prima. Ook het middagtraject vormt geen problemen zodat we netjes op tijd, om 18.00, bij de finishlocatie zijn, al zullen we hier en daar wel wat verkeerd hebben gedaan.

De finishlocatie bestaat uit allemaal kleine zaaltjes en ziet er gezellig uit. Bovendien is het eten al klaar en dat komt goed uit want we hebben trek.

Als we om 20.00 uur gaan vragen hoe lang het nog duurt voordat de uitslag bekend wordt gemaakt, krijgen we te horen dat het nog wel 1,5 uur kan duren. Dat vinden we te laat en besluiten naar huis te gaan, want het is nog ongeveer 2 uur rijden. Een week na de rally staat de uitslag nog steeds niet op de site, dus die houden jullie van ons te goed.