Verslag Happy New Year's Drive

 

Na een winterstop van ruim een maand is het eindelijk weer eens tijd voor een rally. De Happy New Year's Drive. Een lekkere rijrally zonder al te moeilijk geneuzel. Gewoon om het seizoen lekker mee te beginnen. Bij deze rally mag je ook met een moderne auto meerijden en dat komt goed uit want de mini is nog niet klaar. Wel jammer, want het rallygevoel in een Ford Focus is toch wat minder dan in een Classic Mini. Maar het is niet anders en we gaan van deze rally genieten.

Na de gebruikelijke afhandelingen bij de start, rallyschildje plakken en bakkie koffie met onze vrienden Riny en Rieta Verkuijlen, kunnen we van start. Dit jaar geen sneeuw, zoals vorig jaar, maar schone wegen.

We beginnen met pijlen-kortste-route. Dit gedeelte verloopt vlot en we maken dan ook geen fouten. Het tweede deel is pijlen-en-punten-kortste-route.  Ook dit verloopt prima, al maken we hier wel een foutje. Het rijden in de Focus gaat natuurlijk lekker soepel en de Focus is ook een stuk stiller dan de mini, waardoor het allemaal erg rustig is in de auto. We betrappen ons erop dat we zelfs even tijd hebben om de omgeving te bekijken en te genieten van de leuke weggetjes die uitgezocht zijn. Zonder grote problemen komen we bij de lunchlocatie aan. Dit is dezelfde locatie als de start- en finishlocatie. Lekker handig. De lunch is voldoende met een broodje kroket en soep.

Na de lunch gaan we weer verder met ingetekende-lijn-met-barricaden, kortweg baril genoemd. Altijd leuk met herconstructies om de barricade heen verzinnen. Dat we het leuk vinden betekend blijkbaar niet dat we het foutloos doen, want hier maken we twee fouten. Het laatste deel is punten-kortste-route en dit gaat, op één foutje na, ook goed. We zien wel op de kaart dat een kruising haaks is getekend, maar zien de afronding in de bocht, wat dus korter is, over het hoofd. Met andere woorden: we volgen dus niet de kortste route. Een leuke instinker vind ik en we proberen deze te onthouden voor de volgende keer. Maar met een lekker gevoel komen we bij de finish aan.

De tussenstand hangt al op en we staan op de 5e plaats. Netjes vinden we.

Na wat drankjes en hapjes is het tijd voor de prijsuitreiking. We blijken uiteindelijk tweede geworden te zijn en beste mixed equipe. Een goede prestatie en een lekker begin van het jaar.

Tevreden gaan we weer in onze Focus huiswaarts. De volgende is de ROZ en dan hopen we toch wel weer in onze mini te kunnen starten.

Een paar dagen na de Happy Drive krijgen we bericht over onze mini: de motor loopt, heel mooi zelfs, maar er zit een tik in. De met de motor meegeleverde olieaanzuigpijp blijkt niet bij deze motor te horen en er moet een andere komen. Gelukkig is het op tijd ontdekt, want als die pijp kapot gaat dan zuigt de motor lucht aan en geen olie met een kapotte motor tot gevolg.

Zoals net gezegd is onze volgende rally de ROZ op 5 maart.