Verslag van de 6 Uren van Breda

 

Zoals jullie wellicht wel weten, schrijven we na elke rally een verslag. Dit verslag komt op onze website terecht, maar soms wordt er gevraagd of ze het verslag mogen gebruiken om op een andere website te plaatsen. Ook deze keer werd het verslag van de vorige rally, de Stelling van Amsterdam Rally, met onze toestemming, gebruikt voor de website www.rallynews.eu. Deze website is een onafhankelijke site die nieuwtjes, foto's en verslagen publiceert van de verreden rally's. We vinden het dan ook leuk en een eer dat ons verslag op die site komt en dat meerdere mensen ons verslag lezen.

 

Maar nu naar de rally van vandaag: de 6 Uren van Breda. De rally begint voor ons met het doorlezen van het reglement. Hier staan geen gekke dingen in en is lekker kort.

Op de dag zelf komen we aan bij de startplaats: het Amrath hotel in Breda. Na documenten afhandelen, stickers plakken en bekenden gedag zeggen is het tijd voor een bakje koffie.

Hierna kunnen we van start. De start is onder een startboog en de spreker kondigt ons aan als familie Faas en dan mogen we van start. Het eerste deel is een korte aanlooproute naar het tweede deel, pijlen kortste route. Fijn zo'n aanlooproute met bol pijl, want wij zijn slow-starters en komen dus pas langzaam op gang. Het eerste deel van pijlen kortste route gaat goed, maar het tweede deel is een drama. We zien weer eens een kortste route over het hoofd en komen niet goed uit met de route. Toch maar doorrijden, want de tijd dringt. We komen dan ook vier minuten te laat aan bij de TC. Hier kunnen we even een kopje koffie drinken. We vinden het erg prettig dat er in het ochtend- en middagdeel een pauze is ingelast. Even tijd om te ontspannen en voor een sanitaire stop. Na de pauze gaan we weer verder met pijlen en punten kortste route. Heel ergerlijk zien we hier ook tot twee keer aan toe een kortste route over het hoofd. Toch maar eens een manier zien te vinden hoe we snel en goed de kortste route kunnen bepalen. Netjes op tijd komen we bij de lunchlocatie aan, de Autosport Company, waar auto's omgebouwd worden naar rallymonsters voor de snelheidsrally's. Leuk om er een keer rond te mogen kijken.

 

Na de prima lunch gaan we verder met pijlen en punten kortste route. Nu gaat het bepalen van de kortste route wel goed, want we doen dit deel foutloos. We zijn dan ook op tijd bij de volgende TC, de middagpauze, waar we op het terras kunnen genieten van een verfrissing. Dat kunnen we wel gebruiken, want het is prachtig en zonnig weer en dan wordt het snel erg warm in de mini. Na de verfrissing weer verder met grensbenadering en ook dit deel doen we foutloos, om zo weer op tijd aan te komen bij de laatste TC. Via een aflooproute komen we bij de finish, waar we bij de finishboog getrakteerd worden op een grote fles de Jonkheer Tripel bier. Erg lekker en we bewaren de fles voor thuis. Onder het genot van een drankje bekijken we de tussenstanden. Na het 2e deel staan we 22e, na het 3e deel 21e en na het 4e en laatste deel 7e!. Een spectaculaire stijging en we zijn er dan ook zeer blij mee. Weer een top-10 en een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

 

Bij deze rally vindt de prijsuitreiking plaats voordat men zich op het buffet kan storten, zodat de meeste mensen nog aanwezig zijn. Het buffet is prima verzorgt en met een volle buik en een tevreden gevoel rijden we naar huis.

 

De volgende rally is de 7 Uren van Emmeloord met als startplaats ...... Wolvega en niet Emmeloord zoals de rallynaam doet vermoeden. Deze rally hebben we voor het laatst in 2010 gereden, dus het werd we weer een keer tijd om deze rally te rijden.