Verslag van de 6 Uren van Breda 2017

 

Na de gestopte rally van vorige week hebben we nu wel weer eens zin om lekker te rijden en een rally uit te rijden. Ons zelfvertrouwen en plezier was wel wat minder geworden na de afgelopen drie door ons slecht gereden rally's.

De 6 Uren van Breda is hier uitstekend geschikt om dit plezier weer terug te krijgen weten we uit ervaring van vorige jaren.

 

We mopperen dan ook niet als we 1e Pinksterdag om half 7 op moeten om naar de start van de rally te rijden. Aangekomen bij de startlocatie worden we netjes naar onze parkeerplaats geleid. Na de documenten controle gaan we stickers en rallyschilden plakken en dan is het tijd voor koffie.

 

Om even over half 10 kunnen we van start. We beginnen met ingetekende lijn met barricades, kortweg baril. Na wat gepruts om de goede afslag te vinden, lukt het ons wel meteen om de lijn weer op de juiste plek op te pakken. Ha, dat gaat al meteen goed. Eigenlijk gaat de hele baril goed en we zien zelfs een fietspad, waar we niet over mogen, deze keer niet over het hoofd. Maar tussen barricade 5 en 6 heeft de organisatie handmatig wat verandert op de kaart. We denken dat we nog door de woonwijk een kortere route zien, maar komen er gauw achter dat dit niet de bedoeling zal zijn. Zo komen wel te laat bij de 1e koffiestop aan. Maar meerdere equipes zijn te laat dus we trekken ons er niet veel van aan. Het gaat eigenlijk wel goed en we beginnen weer plezier in het spelletje te krijgen. Een groot voordeel van deze rally is dat er 's morgens en

 's middags een extra stop is gepland. Even de spanning eraf. We blijken ergens een fout gemaakt te hebben en staan zodoende 12e na het eerste deel.

 

Na de koffie gaan we verder met pijlen kortste route. Hier maken we onze tweede fout. Bij een brugteken staat 'VBR'. Dat houd voetgangersbrug in en daar mag je dus met je auto niet overheen, maar wel onderdoor en dat hadden we over het hoofd gezien. We hadden dus de geel/wit gestreepte weg moeten hebben. Leuk gevonden en wij zijn er fijn ingetrapt.

 

 

 

Verder gaat het meten van de kortste route nu wel goed, maar na een verkeerde omrijcontructie maken we toch nog een fout. Toch stijgen we na het 2e deel naar een 10e plek. En zo komen wij aan bij de lunchlocatie. Een leuke locatie met heerlijke broodjes.

 

Na de lunch gaan we verder met grensbenadering. Bij de start is het wat rommelig, omdat er veel equipes staan te wachten op hun starttijd, wij ook, en er al veel auto's langs de kant staan geparkeerd. Dit wordt handig opgelost door organisatie door de rij snel weg te werken. Geen opstoppingen dus.

De grensbenadering gaat goed en we gaan verder met pijlen kortste route. Zonder fouten komen we bij de koffiestop van de middag, weer een leuke locatie: vliegveld Breda. Helaas stijgen er geen vliegtuigen op. Doordat we foutloos hebben gereden stijgen we weer wat plekken: 6e.

 

Het laatste bestaat uit pijlen en punten kortste route en dit gaat ook foutloos en zo komen we bij de finish waar we als presentje een grote fles bier krijgen. Zoals gezegd hebben we dus de hele middag geen fout gemaakt. Zie je wel dat we het kunnen!!. En als andere equipes wel fouten maken zullen we wel stijgen. Hoeveel weten we op het moment van finishen nog niet, omdat het laatste deel natuurlijk nog niet verwerkt is. Na wat naborrelen en kletsen met andere deelnemers wordt de tussenstand opgehangen. Yes, we zijn naar de 2e plek gestegen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee en met een grote glimlach op ons gezicht nemen we de beker in ontvangst.

 

Na het voortreffelijke buffet kunnen we tevreden huiswaarts. Het bij de finish gekregen biertje smaakt overigens uitstekend.

 

 

Zo, en nu gaan we op vakantie. Oh nee, we hebben eerste een evenement in Bakel en daarna nog een BBQ-weekend in Drimmelen van Mini Club Brabant, altijd gezellig.

 

De volgende rally is op 27 augustus: de Brabantse Wal Classic met als startplaats Bergen op Zoom. Een fijne rally met een leuke organisatie.

 

Wij wensen iedereen een prettige vakantie en veilig weer thuis.

 

Iedereen weer bedankt voor de steun en het mogelijk maken van onze hobby en tot de volgende keer.

 

Groeten namens het Classic Rally Team Faas,

Richard en Margriet Faas