Verslag 1e Brabantse Wal Classic

 

Een week na Happy Summer Drive is het alweer tijd voor de volgende rally: de Brabantse Wal Classic. Voor iedereen een nieuwe rally, want hij wordt dit jaar voor de eerste keer georganiseerd.

We zijn op zondagochtend al vroeg vertrokken. Onderweg worden we getrakteerd op veel regen, maar het kan nog erger. Onze vrienden Riny en Rieta worden getrakteerd op noodweer met hagelstenen en moeten zelfs even stoppen op de vluchtstrook. Maar als we bij de start aankomen is het gelukkig droog. Het is gezellig druk met muziek op de parkeerplaats en we krijgen netjes een plaats toebedeeld.

Nog even wachten op onze vrienden en dan kunnen we eerst even koffie drinken en bijkletsen, want het is al weer veel te lang geleden dat we elkaar gezien hebben. Maar half tien moeten ze dan echt starten en wij een kwartier later.

Het eerste traject bestaat uit ingetekende lijn. Niet heel moeilijk, maar bij één situatie denken we te ver door waardoor we een bordje van de sportklasse opschrijven. Ook zien we een scherp hoekje in de lijn over het hoofd. Hier hadden we waarschijnlijk wat scherper de bocht om gemoeten en niet de binnenbocht moeten nemen. Aan het eind van het traject worden we getrakteerd op een proefje. Een behendigheidsproef over een industrieterrein. Erg leuk om te doen, maar lastig om de boogey-time in te schatten. We zijn 5 seconden te laat.

Na het proefje gaan we verder met grensbenadering. Goed op kleine uitwasjes op de kaart letten, maar toch worden we verrast door een leuke vondst. Op de kaart staat de tekst 'A4'. Om deze tekst is een weg getekend en dat hadden we niet gezien. Zonder grote problemen komen we bij de lunchlocatie. De lunch is weer prima verzorgt met soep en alweer een broodje kroket.

Na de lunch starten we met punten kortste route. Hier missen we een wegaansluiting die er op de kaart anders uit ziet. Zo pakken we links en rechts toch wat foutjes op, hoofdzakelijk door kaartmanipulaties zoals weggegumde wegen en aansluitingen. Wel zien we dat sommige wegen geen aansluiting op elkaar hebben doordat er een bermlijn doorgetrokken is. Ook rijden we een keer tegengesteld wat volgens het reglement niet mag.

Het laatste traject is weer pijlen kortste route, waarbij het opvalt dat op traject 4a je pijl 1 tot en met 12 rijd en op kaart 2b pijl 11 en 12. Bij navraag bij de organisatie blijkt dit een foutje van de organisatie te zijn en de laatste letter wordt geneutraliseerd.

Bij de finish krijgen we een medaille en twee gladiolen als aandenken. Erg leuk. De organisatie is sowieso vriendelijk, vrolijk en behulpzaam.

Het ochtenddeel is al nagekeken en we hebben twee fout gemaakt in het eerste traject. Even later kunnen we eten. Vlak na het eten wordt de einduitslag opgehangen. We zijn uiteindelijk met het proefje en de rally 6e geworden en daar zijn we heel blij mee. Dat is namelijk de 5e top-10 notering op een rij en we hebben nu in Nederland acht rally's gereden, waarvan we er zeven in de top-10 zijn geëindigd. Dat vinden we een topprestatie. We rijden dan ook zeer tevreden huiswaarts.

De volgende rally is in september in Engeland: The Devon Classic Rally met als startplaats Exeter in Zuid-Engeland. Maar voor die tijd rijden we nog twwe tourtochten: de Noordwijk Mini Marathon op 6 september en de Picknickrit van onze vrienden Riny en Rieta op 13 september.