Verslag van de Brabantse Wal Classic 2017

 

Na een lange zomerstop kunnen we weer fris en fruitig aan het tweede deel van het rallyseizoen beginnen. Deze keer staat de Brabantse Wal Classic op het programma. Een lekkere rijrally met niet te veel en te moeilijk geneuzel. Een goede rally om er weer in te komen na de zomerstop.

De startplaats is in Bergen op zoom en een bekende startlocatie, want daar zijn we bij de Oosterschelderit gefinisht.

We worden op de parkeerplaats hartelijk welkom geheten door de organisatie, inmiddels goede bekenden.

 

Na koffie en stickers plakken kunnen we van start.

We beginnen met BARIL en dit vormt geen probleem totdat we bij barricade 12 komen. We moeten we zo laat mogelijk van de ingetekende lijn af, dat is bij het symbool van de wegwijzer, maar wij gaan meteen links. Bij de wegwijzer ligt een rotonde en die hadden we dus helemaal moeten rijden.

 

 

 

Een leer momentje en die proberen we weer te onthouden voor de volgende keer. Het blijkt achteraf onze enige fout in de ochtend te zijn. 

Na een voortreffelijke lunch met groente soep, broodje kroket en broodje ham kunnen we weer verder.

Al bij het intekenen slaan te twijfels toe: zit er nu wel of geen haakje aan pijl 6. Turen en nog eens turen, loep erop, loep eraf, nee we zijn er niet heel erg van overtuigd dat er een haakje aan de pijl zit en dat we dus via de rechter kant de pijl op moeten rijden. Dit komt mede doordat er hier en daar zwarte stipjes langs de kant van de weg staan. Later blijkt dat we dit dus wel hadden moeten doen, verkeerde beslissing.

 

 

 

Een van de deelnemers zei dat de uitzetter dit truckje al vaker had uitgehaald en dat hij je niet voor niets zo laat twijfelen. Altijd doen dus. Een goede tip. Dit blijkt onze enige fout in de middag te zijn en zo sluiten we met slechts twee fouten de rally af. Ook het regelmatigheidtraject gaat redelijk met maar drie strafpunten. En dat ondanks een haperende stopwatch. Een prima resultaat en het brengt ons op de derde plaats en daar zijn we heel blij mee.

Na een uitstekend buffet volgt de prijs uitreiking en nemen we de derde prijs in ontvangst. 

 

  

 

Tevreden keren we huiswaarts en kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde dag.

De volgende rally is op 10 september en voor ons een nieuwe rally:

de Bredase Lion Rally. We zijn benieuwd hoe deze rally is.

 

Iedereen weer bedankt voor de steun en het mogelijk maken van onze hobby en tot de volgende keer.

 

Groeten namens het Classic Rally Team Faas,

Richard en Margriet Faas