Verslag van de Bredase Lions Rally 2017

 

Twee weken na de Brabantse Wal Classic staat de volgende rally in Brabant alweer gepland: de Bredase Lions Rally. Voor ons de eerste keer dat wij deze rally rijden en ook de eerste keer dat deze rally meetelt voor het NRF kampioenschap. We kennen deze rally dus helemaal niet en wij zijn benieuwd wat ons te wachten staat. Het reglement lijkt dik, maar bijna de helft is reclame dus dat schiet lekker op.

We mogen vandaag een beetje uitslapen, want we starten pas om half elf.

Op de parkeerplaats bij de startlocatie worden we eerst naar achter gestuurd en na de controle van ons startnummer weer terug naar voren. Een beetje chaotisch met al dat keren, maar met een mini lukt dat lekker makkelijk. Dan is het nog even lopen naar de startlocatie wat een kroeg blijkt te zijn. Niks mis mee. Even voor de start volgt er een korte rallycursus voor de mensen die nog nooit een rally gereden hebben. Ik krijg het idee dat deze rally voor de eerste keer een kaartleesrally is, maar we zullen zien.

Na het stickers en rallyschildjes plakken zijn we klaar voor de start.

 

           

  

Als we klaar voor de start staan vindt de omroeper ons er erg professioneel uitzien. We begrijpen niet helemaal wat hij bedoelt, maar hebben nu wel meer het idee dat dit de eerste keer is dat dit een rally is.

We zijn wel erg gespannen voor de rally, waarom weten we niet. We beginnen met pijlen-kortste-route en al meteen bij de eerste pijl rijden we verkeerd. Gloeiende, waar zijn we nu mee bezig? We kennen dit spelletje toch, waarom die spanning. Al rijdend verdwijnt die spanning gelukkig en keert het voor ons zo belangrijke plezier weer terug. Het is niet nodig om hard te rijden, al denken andere deelnemers daar anders over. Er zitten niet veel moeilijke omrijconstructies in dit deel en zonder grote problemen komen we bij de lunchlocatie. Deze locatie kennen we van de 6 Uren van Breda en dat is niet zo vreemd want ook de rally van vandaag wordt uitgezet door de organisatie van de 6 Uren. Ik kan me nog herinneren dat de broodjes erg lekker waren en ook deze keer waren ze lekker. Na de overheerlijke broodjes hebben we nog tijd over om het tweede traject in te tekenen. Dit is Baril en we zien geen grote moeilijkheden. Wel zijn er wat situaties moeilijk te zien op de kaart, maar dat lossen we wel ter plekke op. En ook dit traject leggen we af zonder grote problemen of moeilijke herconstructies. Na afloop van dit traject hebben we nog een drinkpauze in Oudenbosch met uitkijk op de basiliek die ook kopie is van de St. Pieter in Rome.

Na de pauze gaan we verder met punten kortste route en wederom zitten hier geen moeilijke situaties in. Wel een gemiste kans, want zo kan je moeilijk een klassement maken. En zo komen we bij de finish waar weer de omroeper ons binnen haalt en we een heuse medaille krijgen.

Binnen in de finishlocatie hangt de tussenstand al. Het eerste en tweede deel hebben we foutloos gereden, maar er zijn nog zes equipes die dat gedaan hebben. Hieruit blijkt dat het niet al te moeilijk was. In elk traject zat een geheime TC, waar je tijd genoteerd wordt. Deze tijd zal bepalend zijn voor het eindklassement. We hebben niet hard gereden en vermoeden dat we aardig in de buurt zitten van de ideale passeertijd bij deze TC. Dat is toch lastig, want je weet niet wat de organisatie aanhoud voor gemiddelde snelheid. Je weet wel hoeveel  kilometer het traject is en hoeveel tijd je daarvoor hebt, maar of de organisatie daar rekening mee houd is de vraag.

Wat ook vreemd is, is dat de eindstand niet opgehangen wordt en men meteen over gaat tot de prijsuitreiking. We verwachten niet in de prijzen te vallen, omdat we niet heel nauwkeurig hebben gerekend aan de ideale passeertijd.

We zijn dan ook heel blij verrast als blijkt dat we eerste geworden zijn!!. Trots nemen we de bekers, de bos bloemen en de flessen wijn in ontvangst. Langzaam komt het besef dat we gewonnen hebben en dan zijn we blij, heel blij. Na een uitstekend buffet rijden we dan ook zeer tevreden naar huis.

 

 

 

De volgende rally is op 28 oktober: de Drie Provinciën Rally, een rally door Drenthe, Friesland en Overijssel.

 

Iedereen weer bedankt voor de steun en het mogelijk maken van onze hobby en tot de volgende keer.

 

Groeten namens het Classic Rally Team Faas,

Richard en Margriet Faas