De 2e rally meetellend voor het NRF klassieker klassement is de Elburgse Poorte, met als startplaats, jullie raden het al: Elburg.

Onze starttijd is even over half 10 en na het gebruikelijke papieren uitwisselen en stickers plakken kunnen we aan de koffie met een lekkernij: het Elburgsche Botje, een visje van bladerdeeg met spijs.

Zoals gezegd is onze starttijd even na half 10. We worden meteen dwars door Elburg gestuurd en dat vinden we wat vreemd, want we dachten dat het centrum autovrij was. we persen ons door de smalle straatjes en komen uiteindelijk in de polders terecht. Het eerste deel is pijlen en punten kortste route. We vergissen ons in een kortste route en pakken hierdoor strafpunten. Ook rijden we een lusje te vroeg, waardoor we weer strafpunten op lopen. Hierna volgt pijlen kortste route en ingetekende lijn. We rijden alles redelijk vlot, zonder heel hard te rijden. Bij de ingetekende lijn hebben we nog wel even een raar punt, want de lijn loopt niet over een weg. Dan maar doorrijden om zoveel mogelijk van de lijn op te kunnen pakken en weer terug rijden. Niet voor niets, want er staat een letter. Zo komen we bij de lunch in Nijkerk. Hier worden we getrakteerd op overheerlijke broodjes. Prima!!

Na de lunch weer verder met ingetekende lijn, grensbenadering, pijlen zonder rode wegen en tenslotte punten vrije route. We vergissen ons in een op de kaart weggepoetste weg en ook een scherprijder missen we en zo krijgen we toch aardig wat strafpunten aan onze broek. Achteraf snappen we wat we fout hebben gedaan en kunnen we er volgende keer aan werken door beter op te letten en meer tijd te nemen. En niet te geloven: bij punten vrije route hebben we geen enkele strafpunt!! Jaja we gaan vooruit!!

Uiteindelijk bereiken we de finish en daar hangt de tussenstand. We zien al meteen dat een goede notering er niet in zit en later blijkt ook dat we het in de middag wel goed gedaan hebben, maar niet veel meer stijgen. Uiteindelijk worden we 14e met 5 strafpunten. De nummer 1 heeft 0 strafpunten!!

Het diner is weer voortreffelijk met vis, salades en warme gerechten te veel en te lekker om allemaal op te noemen. Prima verzorgt. Tevreden en met een bolle buik gaan we weer huiswaarts.

Oh ja: een paar dagen voor de start van de rally heb ik mijn stoel aan de achterkant wat verlaagt met dank aan 1 van onze sponsors: Staalwerk Huizen. Nou de zit is nu voortreffelijk en ik heb geen rug-, nek- en schouderklachten meer. Toppie

 

Inmiddels hebben we de volgende rally al weer gereden: de Triple A rally, maar meer daarover in ons volgend verslag.