Verslag Polderroute

21 september staat de Polderroute gepland. Een rit zonder snelheid en met kaartleessystemen in België. De uitzetters hebben in het verleden een rit van Brussel naar Parijs en weer terug georganiseerd ter ere van het 50-jarig bestaan van de mini. Ervaren mensen dus. De rit is alleen toegankelijk voor classic mini’s, dus wat dat betreft is de ‘strijd’ eerlijk.

’s Morgens na ontvangst kunnen we aan het ontbijt, croissant en een suikerbroodje, en om 10 uur kunnen we van start. We beginnen met visgraat op de kaart. Hierbij moet je de visgraat gebruiken op wegen de op de kaart ingetekend zijn met een lijn. Goed opletten dat je niet tegengesteld mag rijden en dat daardoor sommige wegen een verplichte rijrichting worden, maar dan is het goed te doen. We maken nog de fout om niet de hele lijn af te rijden en daardoor een stuk verkeerd te rijden, maar dat zien we gelukkig op tijd.

Daarna een stukje grensbenadering op een onduidelijke kaart, maar ook dat gaat vrij vlot. Bol-pijl wordt afgewisseld met visgraat en zo komen we in Nederland bij de middagstop. Nog even listig want in België moeten we de eerste 3 letters van een straatnaambord opschrijven en in Nederland de laatste 3. Goed opletten of je in België of Nederland bent. Gelukkig zien we dat allemaal op tijd in.

Na de middagpauze gaan we weer verder met bol-pijl en een blinde lijn. Bij de blinde lijn zien we een klein uitwasje over het hoofd en komen dus niet op dat stukje onverhard. Jammer!! De lussen in de blinde lijn rijden we wel goed. Je moet namelijk de hele lijn rijden en de lusjes moeten zo kort mogelijk zijn. Je moet daarbij dus een deel van de lus 2x rijden, maar dat deel moet dus wel het kortste deel zijn. Na wat bol-pijl krijgen we nog een stukje punten-kortste-route. De route blijkt niet het kortst tussen de punten te zijn, maar de totale route moet het kortst zijn dus weer wat strafpunten opgelopen. Na weer een stuk bol-pijl komen we bij de finish. Daar hangt de tussenstand: we staan tot onze verbazing eerste. Dat zal wel veranderen, want het middagdeel hebben we wat foutjes gemaakt. Uiteindelijk blijken we als 3e gefinisht te zijn en daar zijn we erg tevreden mee. Als prijs krijgen we een rode en een witte kool!!

Van te voren twijfelden we of we het spelletje nog wel kunnen en of we nog plezier in het spelletje. Na afloop blijkt dus dat we het nog kunnen. Plezier hadden we alweer na de 1e kilometer, want wat hebben we toch een leuke hobby uitgekozen!!.

Onze volgende rally krijg ik voor mijn verjaardag: de Stemweder Berg Historic in met als startplaats Stemweder in Duitsland. Ook daar hebben we weer zin in.