Onze rally club, de Amersfoortse Motor- en automobiel Club, kortweg AMAC, bestaat dit jaar 80 jaar en dat wordt gevierd met een 2-daagse rally:

de Triple A rally. De Triple A staat voor de start en finish plaatsen van de rally. De eerste dag start je in Archen Limburg en finish je in Amersfoort. De volgende dag start je dus in Amersfoort en finish je in Appingedam. Nou klopt dat niet helemaal want we finishen in Leusden, maar ja een kniesoor die daar op let.

De start is op vrijdag en donderdag al naar onze rallymaatjes Riny en Rieta gereden om daar te slapen. Een stuk dichterbij de startplaats, maar ondanks dat is het toch nog een uur rijden naar de start. Daar is het een gekrioel van auto's op het pleintje voor de startlocatie. Makkelijk hoor zo'n mini: past bijna overal tussen.

Ook hier weer het gebruikelijke controles, stickers plakken en kopje koffie met lekkernij. Hoewel, deze keer geen plastic rallyschildje, maar een metalen en een sticker als rallyschild. Het metalen rallyschild is een mooi aandenken.

We starten als 1e van de toerklasse om 1 minuut over 9. De aankondiging van de rally beloofd niet te veel geneuzel (= gemier op de vierkante cm), maar lekker doorrijden. Nou dat klopte, doorrijden moesten we zeker. Maar toch komen we te laat bij de eerste TC. Als we de route maar goed hebben, maar ook dat is niet helemaal het geval. Het gaat een beetje moeizaam en we komen niet in ons ritme. Nou ja, dan genieten we maar van de mooie wegen. We krijgen veel verschillende systemen voor onze kiezen  want, zo is de uitleg van de organisatie, dat hadden we vroeger ook. Het reglement bij deze rally was dan ook behoorlijk uitgebreid en dan ga je soms dingen door elkaar halen: zo komen we opeens punten tegen die midden in de wei staan. We vragen ons af hoe je nou punten kortste route kan rijden als de punten midden in de wei staan. we besluiten naar het punt te rijden en te kijken of we daar een weggetje kunnen vinden om bij dat punt te kunnen komen. Niet dus en ik blader nog eens door het routeboek, maar vindt nog steeds niets over een ander systeem dan punten kortste route. Heel vreemd en we rijden gewoon maar langs alle punten en vinden dus geen enkel bordje! Naderhand blijkt dat we de punten rechts hadden moeten benaderen. Ook achteraf gezien stond dit dus wel in het routeboek, maar in het heetst van de strijd hebben we dit over het hoofd gezien. Dit heeft ons zeker 4 tot 5 strafpunten gescheeld en een goede klassering zit er niet meer in. De lunch en het diner zijn wel voortreffelijk en met beide dagen een dessert buffet. Herlijk!!

Na het diner rijden we met z'n 4-en naar onze woonplaats Almere om daar te slapen.

De 2e dag gaan we weer verder met de verschillende systemen. Hier klopt volgens ons een routebeschrijving niet, want aanwijzingen in de vorm van tekst moeten volgens ons in hoofdletters geschreven worden en dat is in het routeboek niet zo en we lopen heel veel tijdstraf op en we krijgen zelfs ruzie in de auto. Als dan ook nog een auto voor ons heel langzaam rijd komt het stoom uit onze oren. Dat is niet echt de bedoeling en tijdens de lunch proberen we wat af te koelen. Na de lunch gaat al rijdend de spanning er weer een beetje vanaf. We rijden flink door en de rest van de middag ondervinden we weinig problemen. Na de 1e dag staan we 15 en na de 2e dag 17e. niet goed, maar zeker ook niet slecht. Ach ja, het rijden was leuk, het eten zeer goed verzorgt en de systemen waren lekker afwisselend. We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement. 's Avonds gaan we naar Delfzijl om daar samen met Riny en Rieta te overnachten. We hadden plannen om de volgende dag Groningen te bezoeken, maar 's ochtends tijdens het ontbijt besluiten we dat niet te doen en via 'binnendoorwegen' naar Zwolle te rijden, alsof we de afgelopen dagen nog niet genoeg hebben gereden en daar gezamenlijk koffie te drinken en dan ieder zijn weg te gaan. Best leuk: geen bordjes waar je op hoeft te letten, lekker om je heen kijken en zelfs de navigatrice heeft tijd om de omgeving te bekijken. In Zwolle drinken we koffie en gaan we dus ieder onze eigen weg, terugdenkend aan een geslaagd en gezellig weekend.